skip to Main Content
College of Charleston
Old Hat is a first class company, they make sure to deliver what you asked for of them. They were great to work with and I highly recommend them to anyone looking for top notch results - Jamaal Walton, Associate Athletics Director for External Operations

College of Charleston – Environmental

Summary

Old Hat transformed Charleston’s weight room into a fun and welcoming environment for all of their student athletes. The goal was to not only create an energetic space for the student-athletes to work out in, but to create a cool space for them to hang out in as well. Additionally, the intent was to develop the space to exceed those of its peers and even larger Power 5 schools it competes with from a recruiting standpoint.

Branding & LogosGraphic Design

Challenge

Multiple people were involved in the coordination of the remodel, so the project had to be handled in stages. Various complexities were realized as the project progressed, including the fact that the walls needed to be painted and dried for 30 days before graphics could be applied and that a drop ceiling proved challenging to install the jump stations on. Other challenges included coordinating details, schedules and timelines with the printer and installer at the University.

Our Roles

Old Hat was charged with making the weight room a space the student-athletes would feel “at home” while working out and want to spend more time in. To do this, graphics were designed to apply to all of the teams that use the space for training. Secondly, Charleston wanted to create a leaderboard in the weight room to track strength and conditioning success from the student-athletes across all sports. To do this, Old Hat used a formula devised by the Charleston training staff that weighed performance against various factors, including gender, weight, and height, then post the performance in real-time using Google Data Studio.

Solution

Old Hat used Charleston logos in various applications throughout the space and added imagery and quotes on the walls. Logos and graphics were also applied to the columns in the weight room that were left blank before. From the ceiling, Charleston wanted to hang banners that were intended to measure vertical jump and incorporate a competitive “touch”.

Results

The final product was a clear step up from how the space looked previously, bringing athletes together and getting them more engaged. It’s now a more useable space lending it to a place for them all to hang out and intermingle.

Back To Top